dr Przemysław Mielczarek
Strona główna
/
Instytut
/
Pracownicy
/
dr Przemysław Mielczarek
dr Przemysław Mielczarek
Dokonania naukowe
- Publikacje
Gomphrenin-Based Decarboxylated and Acylated Pigments from <i>Basella alba</i> L. Fruit Extracts Impair Survival of Colorectal Cancer Cells but Not Normal Cells – <i>In Vitro</i> Study
Autorzy: Katarzyna Sutor-Świeży, Łukasz Kozioł, Mateusz Knap, Ewa Dziedzic, Monika Bieniasz, Przemysław Mielczarek, Monika Baj-Krzyworzeka, Rafał Szatanek, Sylwia Bobis-Wozowicz, Łukasz Popenda, Sławomir Wybraniec, Malgorzata Tyszka-Czochara
DOI: 10.31883/pjfns/194251
Date: 2024-11-13
Basella alba L. (Malabar Spinach) as an Abundant Source of Betacyanins: Identification, Stability, and Bioactivity Studies on Natural and Processed Fruit Pigments
Autorzy: Katarzyna Sutor-Świeży, Renata Górska, Agnieszka Kumorkiewicz-Jamro, Ewa Dziedzic, Monika Bieniasz, Przemysław Mielczarek, Łukasz Popenda, Karol Pasternak, Małgorzata Tyszka-Czochara, Monika Baj-Krzyworzeka, Monika Stefańska, Przemysław Błyszczuk, Sławomir Wybraniec
DOI: 10.1021/acs.jafc.3c06225
Date: 2024-02-14
A comparison of the catalytic activities of oxovanadium(IV) and cobalt(II) complex compounds in the oligomerization of ethylene
Autorzy: Przemyslaw Mielczarek, Zbigniew Wzorek, Anna K. Nowak, Marta Pawlak, Joanna Drzeżdżon, Barbara Gawdzik, Anna Gołąbiewska, Dagmara Jacewicz
DOI: 10.1016/j.poly.2023.116810
Date: 2024-01-01
Oligopeptide-based molecular labelling of (bio)degradable polyester biomaterials
Autorzy: Jerzy Silberring, Przemyslaw Mielczarek, Andrzej Marcinkowski, Grażyna Adamus, Henryk Janeczek, Joanna Rydz, Khadar Duale, Wanda Sikorska, Marta Musioł, Mariola Siwy, Jan Juszczyk, Ewa Piętka, Iza Radecka, Abhishek Gupta, Marek Kowalczuk
DOI: 10.1016/j.ijbiomac.2024.131561
Date: 2024-01-01
Identification and reactivity of pigments in prominent vegetable leaves of emph {Basella alba L.} var. 'Rubra' (Malabar spinach)
Autorzy: Przemyslaw Mielczarek, Małgorzata Tyszka=Czochara, Ewa Dziedzic, Lukasz Popenda, Sławomir Wybraniec, Katarzyna Sutor-Świeży, Monika Bieniasz, Renata Górska, Łukasz Kozioł, Mateusz Knap
DOI: 10.1016/j.foodchem.2024.138714
Date: 2024-01-01
The possibility of using emph{Lactobacillus plantarum} 299v to reinforce the bioactive properties of legume-derived beverages
Autorzy: Przemyslaw Mielczarek, Joanna Kasprzyk=Pochopień, Katarzyna Skrzypczak, Dorota Teterycz, Waldemar Gustaw, Dorota Domagała
DOI: 10.3390/app14125187
Date: 2024-01-01
Mammalian Oocyte Analysis by MALDI MSI with Wet-Interface Matrix Deposition Technique
Autorzy: Anna Bodzon-Kulakowska, Wiesława Młodawska, Przemyslaw Mielczarek, Dorota Lachowicz, Piotr Suder, Marek Smoluch
DOI: 10.3390/ma16041479
Date: 2023-02-09
Isolation of emph{Citrus lemon} extracellular vesicles: development and process control using capillary electrophoresis
Autorzy: Przemyslaw Mielczarek, Wojciech Piekoszewski, Aleksandra Steć, Martyna Chodkowska, Joanna Kasprzyk=Pochopień, Bogdan Lewczuk, Agata Płoska, Leszek Kalinowski, Bartosz Wielgomas, Szymon Dziomba
DOI: 10.1016/j.foodchem.2023.136333
Date: 2023-01-01
Poly(sebacic acid) microparticles loaded with azithromycin as potential pulmonary drug delivery system: physicochemical properties, antibacterial behavior, and cytocompatibility studies
Autorzy: Elżbieta Pamuła, Piotr Jeleń, Przemyslaw Mielczarek, Katarzyna Reczynska-Kolman, Alicja Kazek-Kęsik, Monika Brzychczy-Wloch, Joanna Płonka, Dorota Ochońska, Konrad Kwiecień, Daria Niewolik, Katarzyna Jaszcz, Karolina Knap
DOI: 10.1016/j.bioadv.2023.213540
Date: 2023-01-01
The influence of matrix concentration and solvent composition on the results of MALDI MSI, with the aid of wet-interface matrix deposition
Autorzy: Piotr Suder, Bodzon-Kulakowska, Przemyslaw Mielczarek, Igor Kotsan
DOI: 10.1002/jms.4916
Date: 2023-01-01