dr Dorota Bederska-Łojewska
Strona główna
/
Instytut
/
Pracownicy
/
dr Dorota Bederska-Łojewska
dr Dorota Bederska-Łojewska
Dokonania naukowe
- Publikacje
Chów i hodowla zwierząt gospodarskich na przestrzeni 70 lat – problemy i wyzwania. Zakład Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa.
Autorzy:
DOI:
Date: 2020-11-01
Algal Oil as Source of Polyunsaturated Fatty Acids in Laying Hens Nutrition: Effect on Egg Performance, Egg Quality Indices and Fatty Acid Composition of Egg Yolk Lipids
Autorzy: Świątkiewicz, S., Arczewska-Włosek, A., Szczurek, W., Calik, J., Bederska-ŁOjewska, D., Orczewska-Dudek, S., Muszyński, S., Tomaszewska, E., Józefiak, D.
DOI: 10.2478/aoas-2020-0019
Date: 2020-01-01
Preliminary study on Se-enriched Lentinula edodes mycelium as a proposal of new feed additive in selenium deficiency
Autorzy: Muszyńska, B., Szacawa, E., Bederska-Łojewska, D., Dudek, K., Pomierny, B., Włodarczyk, A., Kała, K., Lazur, J., Suchocki, P., Budziszewska, B., Bednarek, D., Pieszka, M.
DOI: 10.1371/journal.pone.0233456
Date: 2020-01-01
The effect of different dietary levels of hybrid rye and xylanase addition on the performance and egg quality in laying hens
Autorzy: Bederska-Łojewska, D., Arczewska-Włosek, A., Świątkiewicz, S., Orczewska-Dudek, S., Schwarz, T., Puchała, M., Krawczyk, J., Boros, D., Fraś, A., Micek, P., Rajtar, P.
DOI: 10.1080/00071668.2019.1605149
Date: 2019-01-01
The membrane interactions of nano-silica and its potential application in animal nutrition
Autorzy: Pieszka, M., Bederska-łojewska, D., Szczurek, P., Pieszka, M.
DOI: 10.3390/ani9121041
Date: 2019-01-01
The Efficiency of Xylanase in Broiler Chickens Fed with Increasing Dietary Levels of Rye
Autorzy: Anna Arczewska-Wlosek, Sylwester Swiatkiewicz, Dorota Bederska-Łojewska, Sylwia Orczewska-Dudek, Witold Szczurek, Danuta Boros, Anna Fraś, Ewa Tomaszewska, Piotr Dobrowolski, Siemowit Muszyński, Małgorzata Kwiecien, Tomasz Schwarz
DOI: 10.3390/ani9020046
Date: 2019-01-01
Znaczenie selenu w diecie człowieka – w aspekcie żywienia zwierząt hodowlanych
Autorzy:
DOI:
Date: 2018-01-01
Wpływ enzymów paszowych na wyniki chowu oraz pozorną strawność jelitową aminokwasów u brojlerów żywionych dietami zawierającymi makuch rzepakowy
Autorzy:
DOI:
Date: 2018-01-01
The effect of dietary supplementation with dried fruit and vegetable pomaces on production parameters and meat quality in fattening pigs
Autorzy: Pieszka, M., Szczurek, P., Bederska-Łojewska, D., Migdał, W., Pieszka, M., Gogol, P., Jagusiak, W.
DOI: 10.1016/j.meatsci.2016.11.016
Date: 2017-01-01
The use of Basidiomycota mushrooms in poultry nutrition—A review
Autorzy: Bederska-Łojewska, D., Świątkiewicz, S., Muszyńska, B.
DOI: 10.1016/j.anifeedsci.2017.06.001
Date: 2017-01-01